Osteopat i Göteborg

Det finns flera osteopater i Göteborg som kan hjälpa din kropp med behandling.

En osteopat fokuserar på att diagnostisera, behandla och förebygga hälsoproblem genom att manipulera samt stärka kroppens muskloskeletala system. Osteopaten använder manuella tekniker för att förbättra rörlighet och funktion i kroppens ben, muskler och leder samt att påverka kroppens cirkulation och lymfsystem för att främja allmän hälsa och välbefinnande.

Hur går en behandling till hos Osteopat, Göteborg?

En behandling genomgår oftast flera steg för att osteopaten ska kunna skapa en helhetsbild av patienten.

1. Konsultation & anamnes

Första steget i behandlingen är en konsultation och anamnes. Osteopaten går då igenom patientens medicinska historik samt nuvarande hälsotillstånd. Frågor om symptom, tidigare skador, sjukdomshistorik och livsstil är sådant som kan ställas till patienten. Syftet i detta steg är att förstå patientens problem och identifiera eventuella riskfaktorer eller underliggande orsaker.

2. Fysisk undersökning

I nästa steg utför osteopaten en fysisk undersökning för att bedöma hållning, rörlighet och symmetri i kroppen samt lokalisera områden med spänning, smärta eller begränsad rörlighet.

3. Diagnos

Osteopaten ställer en diagnos utifrån konsultationen/anamnesen samt den fysiska undersökningen. Det är i denna process som hjälper till att identifiera specifika områden som patienten behöver behandlas.

4. Behandlingsplan

I detta steg diskuterar osteopaten sina fynd med patienten och föreslår en behandlingsplan. Planen kan innehålla antal behandlingstillfällen, hur ofta samt vad varje behandlings kommer att innehålla.

5. Manuell osteopatbehandling

Den praktiska delen av behandlingen involverar manuella tekniker som mjukdelsbehandling, ledmanipulation och mobilisering, muskelstretchning och andra metoder för att främja rörlighet, minska smärta och förbättra funktion. Behandlingen är ofta skonsam och anpassas efter patientens behov och komfort.

6. Rådgivning och eftervård

Efter behandlingen är klar kan osteopaten ge råd, övningar, kost och livsstilsförändringar för att stödja återhämtning och förebygga framtida problem. Uppföljning och ytterligare behandlingar kan även planeras in baserat på patientens respons på behandlingen.

Välj din osteopat i Göteborg

Alla osteopater är unika och så är även deras behandlingar. Osteopaten anpassar behandlingen efter individens specifika behov och hälsotillstånd. Samarbetet mellan patienten och osteopaten är viktig för att uppnå de bästa resultaten.

Det finns flera fördelar med att besöka osteopat, kiropraktor eller naprapat. Vi hjälper dig och din kropp. Vill du boka tid hos mig som naprapat är du varmt välkommen med din bokning HÄR. Du kan även läsa mer om vad jag som naprapat behandlar HÄR.

Idrottsskador

Eva Rytterlund. Leg. Naprapat

Mobil 0706-26 91 35
E-post kontakt@evarytterlund.se

Vill du att jag kontaktar dig?