Kiropraktor Göteborg

Det finns flera kiropraktorer i Göteborg som kan hjälpa din kropp med behandling.

Som en osteopat fokuserar en kiropraktor på diagnos, behandling och förebyggande av störningar i muskloskeletala systemet, framförallt ryggraden, och deras inverkan på nervsystemet och allmänna hälsa. Kiropraktik bygger på principen att korrekt justering av kroppens struktur, framförallt ryggraden, kan bidra till att kroppen läker sig själv utan kirurgi eller medicinering.

kiropraktor göteborg

Hur går en behandling till hos en kiropraktor Göteborg?

En kiropraktorbehandling involverar flera steg, från initial konsultation till genomförande av behandlingsplan och uppföljning.

1. Initial konsultation och anamnes

Behandlingen inleds med att kiropraktorn samlar in grundläggande information om patientens medicinska historia, nuvarande hälsoproblem, livsstil och eventuella symptom. Även frågor om smärta, hur smärtan påverkar dagliga aktiviteter, tidigare skador och sjukdomar samt familjens hälsotillstånd, kan ställas.

2. Fysisk undersökning

Efter konsultationen följer en grundlig fysisk undersökning. Kiropraktorn kan utföra en rad tester, inklusive blodtrycksmätning, reflextester, muskelstyrketester och rörelsefångstester för att bedöma patientens fysiska tillstånd. En viktig del av undersökningen är också att utvärdera ryggradens och ledrörlighetens tillstånd.

3. Diagnos

Med hjälp av informationen från konsultationen och den fysiska undersökningen ställer kiropraktorn en diagnos. Diagnosen syftar till att identifiera orsaken till patientens problem och avgöra om kiropraktisk vård är lämplig. I vissa fall kan ytterligare diagnostiska tester, som röntgen eller MRI, rekommenderas för att få en mer detaljerad bild.

4. Behandling

Om patienten anses vara lämplig för en kiropraktisk behandling, utarbetar kiropraktorn en individuell behandlingsplan. Denna plan inkluderar information om antalet förväntade behandlingssessioner, behandlingsmål och de tekniker som kommer att användas.

5. Kiropraktisk justering

En viktig del i behandlingen är den kiropraktiska justeringen, där kiropraktorn använder sina händer eller ett specialinstrument för att utföra specifika, kontrollerade och snabba tryck mot en led, vanligtvis i ryggraden. Syftet är att förbättra rörligheten, minska smärta och återställa normal funktion.

6. Kompletterande behandlingar

Kiropraktorn kan även använda sig av andra behandlingsmetoder, som muskeltöjningar, massage, elektrisk stimulering, het-/kallterapi eller rådgivning om ergonomi, kost och övningar för att stödja återhämtningen.

7. Uppföljningen och underhåll

Efter den initiala behandlingsfasen kan uppföljningsbesök planeras för att övervaka patientens framsteg och göra justeringar i behandlingsplanen vid behov. För många patienter blir regelbundna besök en del av ett långsiktigt hälsounderhållsprogram.

Välj rätt kiropraktor Göteborg

Varje patient är unik och även dess situation, därför kan behandlingsförloppet variera beroende på individens specifika behov och hälsotillstånd.

Det finns flera fördelar med att besöka osteopat, kiropraktor eller naprapat. Vi hjälper dig och din kropp. Vill du boka tid hos mig som naprapat är du varmt välkommen med din bokning HÄR. Du kan även läsa mer om vad jag som naprapat behandlar HÄR.

Idrottsskador

Eva Rytterlund. Leg. Naprapat

Mobil 0706-26 91 35
E-post kontakt@evarytterlund.se

Vill du att jag kontaktar dig?