Huvudvärk behandling

Huvudvärk kan som mycket annat bero på många olika orsakar och olika tillstånd.

Vad beror huvudvärk på, finns det huvudvärk behandling?

Spänningshuvudvärk kommer ofta vid avslappning ex. under ledighet, efter jobbet osv uppträder oftast i bakhuvudet samt över ögon, panna och hjässa som ett tryck. Smärtan kan även uppkomma i käkarna, tinningarna och nacken och vanligt förekommande är utstrålning i arm/huvud sk. triggerpunkter från nacke och skuldra.

Spänningshuvudvärk är vanligt och förekommer i alla åldrar som man även kan finna i yngre åldrar, beror ofta på långvarigt, statiskt arbete med bristande ergonomi och/eller stress och psykiska påfrestningar men även vid synfel eller ändrat bettmönster i munnen.

Viktigt med genomgång av orsak ex. ergonomi på arbetsplats eller om arbete sker i hemmet, säng/ kudde, träning, kost, sömnvanor osv.

Huvudvärk efter trauma

Efter trauma bla wiplash eller annat trauma kan huvudvärk uppstå som också är viktigt för terapeuten att ha med i sin anamnes/ sjukdomshistoria. Högt blodtryck kan även huvudvärk som symtom.

Huvudvärk kan även som tidigare nämnts i text komma av käkbesvär som även ger en ansikte smärta. Orsaken kan var bettet, trauma, stress som orsakar tandpressning/tandgnissling och spänningar i nacken.

Käkleden är käken mellan käken och skallen kallas ofta för TMJ, Temporo-Mandibular joint. Kåkleden är en gångjärnsled som omges med muskler och fäster mellan skallben och överkäken. lederna gör så att vi kan gapa, tala, tugga, svälja. detta är en utav kroppens mest använda leder.

Det finns en disk, broskskiva på var sin sida i leden som kan komma ur sitt läge och ge nack/ ansiktssmärta och huvudvärk detta kan bero på artros, överrörliga leder.

Käkledsbesvär kan ge huvudvärk när du vaknar på morgonen som ökar vid stress.

Symtom vid käkledsproblematik är förutom huvudvärk och nackbesvär även tinnitus, yrsel, spänningar i axlar/skuldra samt smärta i öra och ansikte.

Huvudvärk behandling Göteborg

Det kan vara bra med en huvudvärk behandling ifall du känner att du behöver hjälp med huvudvärken. Förutom naprapatbehandling så är det även aktuellt med ett besök hos tandläkare/bettfysiolog. Du är varmt välkommen att boka tid hos mig för en naprapatbehandling.

Idrottsskador

Eva Rytterlund. Leg. Naprapat

Mobil 0706-26 91 35
E-post kontakt@evarytterlund.se

Idrottsskador / motionsskador

Hälsenebesvär, kan vara en idrottsskada både hos idrottare på högre nivå eller hos en motionär. Löpning eller aktivitet med hopp kan även  ge hälsenebesvär.

Löparknä

Löparknä kan även som hälsenebesvär drabba både elitidrottare som motionärer ofta är det just löpning eller orientering som är orsaken samt lite vanligare hos långdistansare.

Tennisarmbåge

Trots vad namnet säger så är det sällan tennis som är den utlösande faktor i detta fall. Orsaken är en överbelastning av underarmens muskler på grund av..

Axelbesvär / Axelsmärta

Förutom arbete med armarna ovanför axelhöjd så är arbete framför dator en vanlig orsak till axelbesvär och kan leda till olika besvär samt skador en kan vara..

Benhinneinflammation

Benhinneinflammation kan också ses hos många elitidrottare samt motionärer och är även en överbelastningsskada som kan uppstå efter löp eller hopptränin..

Migrän

Migrän innebär återkommande anfall av huvudvärk och är ofta ensidig och sprängande eller/och dunkande så att man kan bli illamående, ljudkänslig..

Huvudvärk

Huvudvärk kan som mycket annat bero på många olika orsakar och olika tillstånd.
Spänningshuvudvärk kommer ofta vid avslappning..

Skulder / Nacke / Musarm

Nackspärr innebär oftast akut smärta efter en längre tids spänning, stelhet i övre rygg- nacke, axlar, skuldra samt övre del av bröstrygg. Nackspärren upplevs..

Ischias

Ischias är egentligen ingen diagnos utan ett symtom där smärta/besvär strålar ut från ryggens nedre del eller höft till bak/utsida lår och ibland även ner till foten.

Ländryggsbesvär

Man kan ha smärta eller besvär i nedre rygg utan att ha ryggskott. Oftast har det ett samband med långvarig ensidig belastning och/eller felaktig arbetsställning.

Ryggskott

Ordet Ryggskott brukar definieras som akut smärta med rörelsesvårighet i nedre del av ryggen men kan även komma smygande för att sedan uppstå akut vid hög belastning.

Käkbesvär

Vi naprapater ser idag att just käkbesvär ökar & de hör ofta ihop med nack samt ryggbesvär. Så ofta när man söker mig för nackproblem HV, yrsel osv.

Övriga diagnoser

Som naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar samt rehabiliterar man smärttillstånd samt nedsatt funktion i hela neuro muskuloskeletala systemet..

Naprapatbehandling

40 min - 780kr

  • Naprapatbehandling är ej momsbelagd.
  • Tar emot både företag och privatkunder.
  • Betalning sker via kort (kvittot från kortbetalning kan lämnas in för redovisning) eller swish. Fakturering sker endast till företag som har ett flertal anställda som går hos mig på behandling.
  • Avbokningar som inte sker 24 tim innan bokad tid debiteras.
  • Akut avbokning som sker efter 24 timmars påminnelsen måste ske via meddelande antingen på mobilsvar till mig eller via sms samt att få en bekräftelse tillbaka på att jag har mottagit meddelandet.

Ny Länk från Skatteverket 2022 gällande Friskvård

Naprapat behandling är fortfarande som tidigare momsfri men går under rehabilitering och en hel del arbetsgivare godkänner behandling hos en naprapat som avdragsgill även om vi inte har moms. Stäm av med din arbetsgivare/ekonomiansvarig vad som gäller hos er.

Gå in på länken Skatteverket & läs eller kontakta din arbetsgivare/ekonomiansvarige.

Vill du att jag kontaktar dig?