0706-26 91 35 kontakt@evarytterlund.se

Huvudvärk

Huvudvärk kan som mycket annat bero på många olika orsakar och olika tillstånd.

Spänningshuvudvärk kommer ofta vid avslappning ex. under ledighet, efter jobbet osv Uppträder oftast i bakhuvudet samt över ögon, panna och hjässa som ett tryck. Smärtan kan även uppkomma i käkarna, tinningarna och nacken och vanligt förekommande är utstrålning i arm/huvud sk. triggerpunkter från nacke och skuldra.

Spänningshuvudvärk är vanligt och förekommer i alla åldrar som man även kan finna i yngre åldrar, beror ofta på långvarigt, statiskt arbete med bristande ergonomi och/eller stress och psykiska påfrestningar men även vid synfel eller ändrat bettmönster i munnen.

Viktigt med genomgång av orsak ex. ergonomi på arbetsplats eller om arbete sker i hemmet, säng/ kudde, träning, kost, sömnvanor osv.

Efter trauma bla wiplash eller annat trauma kan huvudvärk uppstå som också är viktigt för terapeuten att ha med i sin anamnes/ sjukdomshistoria. Högt blodtryck kan även huvudvärk som symtom.

Huvudvärk kan även som tidigare nämnts i text komma av käkbesvär som även ger en ansikte smärta. Orsaken kan var bettet, trauma, stress som orsakar tandpressning/tandgnissling och spänningar i nacken.

Käkleden är käken mellan käken och skallen kallas ofta för TMJ, Temporo-Mandibular joint. Kåkleden är en gångjärnsled som omges med muskler och fäster mellan skallben och överkäken. lederna gör så att vi kan gapa, tala, tugga, svälja. detta är en utav kroppens mest använda leder.

Det finns en disk, broskskiva på var sin sida i leden som kan komma ur sitt läge och ge nack/ ansiktssmärta och huvudvärk detta kan bero på artros, överrörliga leder.

Käkledsbesvär kan ge huvudvärk när du vaknar på morgonen som ökar vid stress.

Symtom vid käkledsproblematik är förutom huvudvärk och nackbesvär även tinnitus, yrsel, spänningar i axlar/skuldra samt smärta i öra och ansikte.

Förutom naprapatbehandling så är det även aktuellt med ett besök hos tandläkare/bettfysiolog.

Idrottsskador

Eva Rytterlund. Leg. Naprapat

Mobil 0706-26 91 35
E-post kontakt@evarytterlund.se

Diagnoser

Ett urval av de diagnoser jag behandlar

Idrottsskador / motionsskador

Hälsenebesvär, kan vara en idrottsskada både hos idrottare på högre nivå eller hos en motionär Vid löpning eller aktivitet med hopp kan ge hälsenebesvär.

Löparknä

Löparknä kan också som hälsenebesvär drabba både elitidrottare som motionärer ofta är det just löpning eller orientering som är orsaken och lite vanligare hos långdistansare.

Tennisarmbåge

Trots vad namnet säger så är det sällan tennis som är den utlösande faktor i detta fall. Orsaken är en överbelastning av underarmens muskler på grund av..

Axelbesvär / Axelsmärta

Förutom arbete med armarna ovanför axelhöjd så är arbete framför dator en vanlig orsak till axelbesvär och kan leda till olika besvär och skador en kan vara..

Benhinneinflammation

Benhinneinflammation kan också ses hos många idrottare elit som hos motionärer och är också en överbelastningsskada som kan uppstå efter löp eller hopptränin..

Migrän

Migrän innebär återkommande anfall av huvudvärk och är ofta ensidig och sprängande eller och dunkande så att man kan bli illamående, ljudkänslig..

Huvudvärk

Huvudvärk kan som mycket annat bero på många olika orsakar och olika tillstånd.
Spänningshuvudvärk kommer ofta vid avslappning..

Skulder / Nacke / Musarm

Oftast kommer en nackspärr med akut smärta efter en längre tids spänning, stelhet i övre rygg- nacke, axlar, skuldra och övre del av bröstrygg. Nackspärren upplevs..

Ischias

Ischias är egentligen ingen diagnos utan ett symtom där smärta/besvär strålar ut från ryggens nedre del eller höft till bak/utsida lår och ibland även ner till foten.

Ländryggsbesvär

Man kan ha smärta eller besvär i nedre rygg utan att ha ryggskott. Oftast har det ett samband med långvarig ensidig belastning och/eller felaktig arbetsställning.

Ryggskott

Ordet Ryggskott brukar definieras som akut smärta med rörelsesvårighet i nedre del av ryggen men kan även komma smygande för att sedan uppstå akut vid hög belastning.

Övriga diagnoser

Som naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar man smärttillstånd och nedsatt funktion i hela neuro muskuloskeletala systemet..

Naprapatbehandling

40 min - 680kr

  • Naprapatbehandling är ej momsbelagd.
  • Tar emot både företag och privatkunder.
  • Betalning sker via kort (kvittot från kortbetalning kan lämnas in för redovisning). Fakturering sker endast till företag som har ett flertal anställda som går hos mig på behandling.
  • Avbokningar som inte sker 24 tim innan bokad tid debiteras.
  • Akut avbokning som sker efter 24 timmars påminnelsen måste ske via meddelande
    antingen på mobilsvar till mig eller via sms samt att få en bekräftelse tillbaka
    på att jag har mottagit meddelandet.

Visste du att kostnaden för din naprapatbehandling kan vara fullt avdragsgill för din arbetsgivare?

Naprapatbehandling är ej momsbelagd om din arbetsgivare efterfrågar detta

Du kan läsa mer om det på Skatteverkets hemsida

Vill du att jag kontaktar dig?